фото: , УикипедияОт 2018 г. досега Tulsa Remote е одобрила 400

...
фото: , УикипедияОт 2018 г. досега Tulsa Remote е одобрила 400
Коментари Харесай

В този град плащат 10 хиляди долара, ако останете там за година

фото: , Уикипедия

От 2018 година до момента Tulsa Remote е одобрила 400 души, кандидатствали по програмата, а единствено трима от тях напущат града след крайния период.

Над 40% от участниците в програмата идват от ИТ промишлеността.

 

Напоследък все по-голяма известност набират стратегии за привличане на нови поданици в по-малко обитаеми региони или дребни градчета по света. През последните месеци тези примамливи предложения идват най-много от изоставени италиански градчета, които оферират предложения за покупка на къща за 1 евро, в подмяна на това купувачът да я реставрира и да живее там. Но стремежът за привличане на нови поданици не е единствено в Европа.

Сред последните обитаеми места, оповестили сходни стратегии е Тълса - вторият по величина американски град в щата Оклахома. Програмата Tulsa Remote обещава на новите заселници в града 10 000 $ в случай че останат да живеят там за избран интервал от време.

Програмата е финансирана от George Kaiser Family Foundation и започва през 2018 година Досега има 20 000 заявки от хора от цялостен ​​свят търсещи нов дом.

Целта е да се привлекат " надарени и енергични хора ". " Стремим да притеглим хора, работещи в разнообразни сфери, които носят работните места със себе си ", споделя Бен Стюарт, изпълнителен шеф в Tulsa Remote, представен от CNN. 

Според изискванията претендентите би трябвало да работят на цялостен работен ден отдалечено и да са заети отвън Оклахома, както и да имат право да работят в Съединени американски щати. Те би трябвало да са на възраст над 18 години и да могат да останат в Тълса. Ако са утвърдени, претендентите се съгласяват да живеят в Тълса най-малко година.

Няма краен период за кандидатстване. Обещаните 10 000 $ в брой идват под формата на безплатна помощ и се разпределят в границите на година. Освен парите, програмата дава гратис работно пространство, настаняване в жилище със специфични предложения за наем и други

От 2018 година до момента Tulsa Remote е одобрила 400 души, кандидатствали по програмата, а единствено трима от тях напущат града след крайния период.

По думите на Стюарт множеството от претендентите по програмата са се преместили в Тълса най-много поради наличните разноски за живот в града.

Не е изненадващо, че откогато пандемията е принудила доста хора да работят отдалечено по програмата Tulsa Remote има огромен интерес. Над 40% от участниците в програмата идват от ИТ промишлеността. Има обаче и публицисти, артисти и други

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР